torsdag den 9. februar 2012

Napoleonshatte


400 g margarine
600 g mel
200 g flormelis
1 æg

Margarinen smuldres i mel- og sukkerblandingen, ægget tilsættes og dejen æltes glat.
Stilles på køl min. 30 min.

400 g rå marcipan
3-4 spsk. flormelis
1 æggehvide

Marcipanen rives på råkostjernet eller hakkes i stykker, æggehviden piskes let sammen og æltes i marcipanen, og til sidst æltes flormelis i. Marcipanmassen deles i ca. 50 kugler.

Dejen rulles ud og udstikkes i ca. 50 små runde ca. 7 cm. i diameter. En marcipankugle lægges på hvert stykke dej, og den presses sammen på tre sider, så den ligner en hat. Kagerne sættes på en plade med bagepapir og bages midt i ovnen ved 200 grader (varmluft 180 grader) i 12-15 min. til de er gyldne. Da kagerne let bli'r mørke i bunden, er det en god ide at lægge to bageplader på hinanden i ovnen.
Afkøles på rist, og pensles på undersiden med mørk smeltet chokolade.